RAID D’AVENTURA

    DESCRIPCIÓ

El Raid TransAventur és una multicompetició d’esports d’aventura, que té per objectiu atraure als participants a la natura, sota uns principis de cura i respecte, sense oblidar el que de diversió té qualsevol competició d’aquest tipus.
Proposem una sèrie de proves que es desmarquin dels convencionalismes dins el terreny esportiu i que conviden a gaudir d’unes varietats que comporten un cert grau de risc i d’aventura.
Els participants del Raid, s’hauran de moure por terrenys variats: el senderisme i la bicicleta de muntanya pels camins de les comarques de Tarragona; simularan als caçadors més antics a la prova de tir amb arc, això sí, sense més objectiu que una diana.  Creuar un pantà a rem, fent servir únicament la seva força i coordinació. Orientar-se tant de dia com de nit, amb brúixola i plànols com a única guia possible.
Els abruptes barrancs de la nostra comarca, posaran a prova la fortalesa física dels esportistes, alternant zones de aigua, amb zones rocoses, amb grimpades complicades, salts, ràpels i altres dificultats que no faran si no augmentar el desig de superació de cada un de ells.

    ETAPES

        ETAPA FLAC’S BURGER (divendres): Donarà inici a les 19 hores i es disputarà en la mateixa ciutat de Tarragona, partint com cada any de la Rambla Nova, en una etapa vertiginosa que finalitzarà en la mateixa ciutat.
        ETAPA NAMASTÈ (Dissabte): S’iniciarà el dissabte i tindrà com escenari les muntanyes de Prades i el Montsant.
        ETAPA TRÀNSIT (Diumenge): Amb escenari variat, ampliat al Tarragonès.
 

    PROVES

Totes les proves que es porten a terme, tant les d’orientació a peu com en bicicleta, el tir amb arc, la canoa, l’escalada, el barranquisme, l’espeleologia, etc., es faran de manera continuada i enllaçada.
La seva única font fiable i vàlida d’informació seran els mapes que l’organització proporcionarà, on mitjançant coordenades o rumbs, hauran d’arribar als llocs prèviament fixats al Llibre de Ruta i que estaran marcats amb balises d’orientació o amb controladors de pas, en punts obligatoris i/o puntuables.
Cada equip marcarà la seva pròpia estratègia per tal d’afrontar amb garanties d’èxit cada etapa, serà sens dubte la part més important i desequilibrant de la competició la col·laboració entre tots els integrants de l’equip, incloses les assistències, per poder superar-se o almenys, gaudir d’aquests tres dies de convivència.
Unificar estratègia, tècnica i recursos, seran els elements bàsics per desplaçar-se per les nostres comarques.

    REQUISITS PER PARTICIPAR

Es una prova on els participants han de tenir un nivell físic mitjà, ja que en tres dies es realitzaran un gran número de proves i un recorregut extens en quilòmetres, tant a peu com en bicicleta; amb proves tècniques, on es necesari tenir uns coneixements bàsics i una preparació específica, per superar proves com l’orientació, diurna o nocturna, o l’escalada esportiva, entre d’altres, per poder reconèixer i assolir els diferents punts dels recorregut per nostres muntanyes.
 

    INSCRIPCIONS

Els drets d’inscripció per equips (4 participants y 2 assistències) són de 46.000 pts. (IVA inclòs), amb un termini màxim d’inscripció fins el dia 16 de març i amb un màxim d’inscripcions limitat a 30 equips per estricte ordre de pagament de la inscripció.
L'inscripció inclou, a part dels aspectes relacionats en l’apartat de material i servei mèdic, premis en metalic, obsequis commemoratius, allotjament al “Càmping Prades Park” (2 nits)  per a sis persones, espai per tres tendes i dos vehicles (opcional bungalow, amb la diferencia a càrrec de l’equip).

Les inscripcions es podran realitzar a:
            NAMASTÈ: C/ Lleida, nº 9. Tarragona
            AUTOSCOLA TRÀNSIT: Avda. Andorra, 7. Tarragona
            AUTOSCOLA TRÀNSIT: C/ Major, 76. Constantí
            CORONEL TAPIOCCA: C/ Major, 4. Reus.
            info@niltravel.com
 

MATERIAL

            R           Material obligatori per equips: Farmaciola,
            R           Material obligatori individual: BTT, casc, arnés, mosquetons, vuit, cinta d’autoseguretat, ulleres de protecció, impermeable, porta mapes, brúixola, llanterna amb piles.

L’organització per la seva part, proporcionarà el material necessari per realitzar algunes de les proves, com les canoes, rems, armilles salvavides, arc  i fletxes, cordes.
Així mateix, l’organització disposa d’una assegurança d’accidents i de responsabilitat civil.
L’assistència mèdica i ambulància estarà present al llarg de tot el desenvolupament de la prova.

REPERCUSIÓ AUDIOVISUAL I PREMSA ESCRITA

La prova serà diàriament seguida en el lloc de la prova per periodistes acreditats, que informaran a tots els mitjans que ho requereixin.
            Diari de Tarragona, El Punt, Revista Claxon
            TVE Comarques, TV3, Canal +, TV Reus, Tarraco Visión
            Tarragona Radio, Cadena Ser i altres emissores
Informaran dels diferents aspectes els dies previs i posteriors a la prova.  Així mateix, l’organització disposarà al final de la prova d’un vídeo sobre la mateixa, a disposició dels equips i demés interessats.